Лаваш з сиром, зеленню і помідорами на грилі- це швидке блюдо для пікніка. Якщо до вас несподівано повинні прийти гості, а пригостити вам їх нічим і потрібно щось швидко приготувати, то на його приготування піде не більше 15-20 хвилин. Таке блюдо можна швидко приготувати на сковороді гриль, в духовці або ж бутербродниці, однак на мангалі воно виходить найбільш ароматним і смачним.
Складові:
- Сир «Сулугуні» ТМ Молочний Дар 0,5 кг,
- Плавлений сир «Дружба» ТМ Молочний Дар 2-3 брусочки по 90 грам,
- 5 тонких лавашей,
- 1 великий пучок кропу,
- 3-4 помідора.
Кроки приготування:
- Дрібно нарізаємо 1 великий пучок кропу і натираємо на крупній тертці обидва види сиру: сир «Сулугуні» і плавлений сир «Дружба»,
- Змішуємо натертий сир «Сулугуні» і плавлений сир з попередньо нарізаним кропом в одній великій мисці,
- Невеликими пластинками ріжемо помідори, (помідори потрібно порізати в самому кінці, щоб їх сік не витік завчасно),
- Сирну суміш з кропом ділимо на 5 рівних частин і одну п'яту розкладаємо її на кожному лаваші з одного краю, потім зверху накладаємо п'яту частину помідорів (помідори також попередньо ділимо на 5 частин),
- Загортаємо начинку в лаваші. Намазуємо їх зверху рослинним маслом, щоб вони придбали красиву хрустку скоринку, після обсмажування,
- Все лаваші кладемо на решітку і поміщаємо на мангал на 10-12 ти хвилин. Кілька разів перевертаємо грати, щоб лаваші зарум'янилися з усіх боків,
- Готові лаваші нарізаємо по порціях і подаємо на стіл.
Їсти їх теплими краще в теплому вигляді, смачного!